Logo Consorci de la Costa Brava - Anar a l'inici

Jornades

Jornada tècnica sobre el projecte de recàrrega de l'aqüífer del Port de la Selva amb aigua regenerada

Jornada tècnica sobre el projecte de recàrrega de l'aqüífer del Port de la Selva amb aigua regenerada

Espai Port, el Moll d'En Balleu. El Port de la Selva
6 de maig de 2016

Organització: Ajuntament del Port de la Selva Consorci de la Costa Brava – Entitat Local de l’Aigua

Col·laboren: Agència Catalana de l’Aigua, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, Centre Tecnològic de Manresa, Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava, Kompetenzzentrum Wasser Berlin, Amphos 21, Veolia Water Technologies i Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l’Aigua (ASERSA).

pdf Descarregueu el programa de la Jornada

Presentacions de la Jornada


REALITATS I RECERCA EN EL MóN DE LAIGUA EN LàMBIT GIRONí I CATALà

"Realitats i recerca en el món de l’aigua en l’àmbit gironí i català"

Jornada territorial a Girona
11 de desembre de 2015

L’objectiu de la jornada és revisar la situació de l’aigua a nivell gironí i català, tant a nivell de gestió i innovació com de recerca, entre el món acadèmic, professional i polític. Aquest coneixement de la situació actual ha de permetre una millor anàlisi de les problemàtiques dels diferents sectors i fonamentar les bases sobre les quals establir estratègies per solucionar-les.

pdf Xavier Tristan: El Consorci Costa Brava avui: darreres actuacions i reptes de futur.

Sopars a l'Observatori Fabra

"Un món assedegat no podrà sobreviure sense reciclar l'aigua"

Sopars a l'Observatori Fabra
Barcelona, 5 de setembre de 2013

Els Sopars a l'Observatori Fabra constitueixen una de les cites imprescindibles de l'estiu a Barcelona. L'activitat tè lloc a l'Observatori Fabra durant els mesos d'estiu i combina la divulgació científica i l'observació astronòmica amb una suggerent proposta gastronòmica. L'Observatori i els sopars es situen en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona.

pdf Lluís Sala: Un món assedegat no podrà sobreviure sense reciclar l'aigua.

Kick-off meLaboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA)

Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA)

Facultat de Ciències de la Universitat de Girona
12 juny 2013

En moltes zones del planeta està passant allò que tan sols unes dècades enrere podia semblar inversemblant, i és que la intensitat d’ús de l’aigua per part dels humans supera la disponibilitat natural del recurs. El creixement demogràfic i la necessitat de producció de nous aliments que porta associada, així com la major mobilitat d’un gran nombre de persones gràcies a fenòmens com el turisme, ha posat a prova la capacitat dels territoris de proveir satisfactòriament les quantitats d’aigua que es demanden, la qual cosa ha afectat principalment la salut dels ecosistemes aquàtics. Una part d’aquesta aigua, però, no és consumida, sinó tan sols embrutada. És l’aigua que fem servir a casa per a la higiene i per transportar els nostres residus. Aquesta aigua és depurada i retornada al medi, la qual cosa tenia lògica en un món de recursos hidràulics no limitats. No obstant, el paradigma ha canviat i els recursos hidràulics ja no són il·limitats, sinó que en llocs on la seva demanda supera la disponibilitat els esforços de tota mena (tècnics, energètics, econòmics) per garantir l’abastament són notables. En aquest context es fa evident la necessitat de regenerar aquestes aigües, a fi de poder-les reutilitzar per cobrir les nostres necessitats. Fins a l’actualitat, els aprofitaments que majoritàriament s’han realitzat han estat per atendre demandes de reg, però les tendències actuals en moltes regions del planeta porten a considerar la necessitat de cobrir altres demandes, inclosa la d’abastament. La tecnologia per fer-ho existeix, però molts són els reptes encara pendents, sobretot socials, econòmics i legals per dur-ho a terme. Aquesta conferència pretén situar la regeneració de l’aigua en el marc de la gestió global dels recursos hídrics i analitzar les tendències i reptes pendents en aquest camp.

pdf Lluís Sala: Nous reptes i tendències de la reutilització d'aigües. El cas de la Costa Brava.

Kick-off meeting WATER FATE

Kick-off meeting WATER FATE

Girona, 18 desembre 2012

La seu de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) va acollir el dia 18 de desembre de 2012 la reunió inicial del projecte Water Fate, a través del qual es preveu estudiar la manera de reduir la formació de subproductes de desinfecció i de millorar l’eliminació de microcontaminants orgànics de cara a la reutilització potable directa i indirecta de l’aigua.

pdf Lluís Sala: Calidad microbiológica del agua regenerada: marco legal y estado del arte

CONAMA 2012
Congreso Nacional del Medio AmbienteCONAMA2012

26-30 novembre 2012 - Madrid

Congreso Nacional del Medio Ambiente, celebrat a Madrid al Recinto Ferial de IFEMA i organitzat per la Fundación Conama, entitat sense ànim de lucre dedicada al desenvolupament sostenible i creada per aquest fi pel Colegio Oficial de Físicos.

pdf Lluís Sala: La gestión local del agua regenerada

Jornada 'Aigua, usos i coneixement' El Cercle de l'Aigua

16 d'octubre de 2012 - Vic

En el marc de les activitats "Cercle de l'Aigua", una iniciativa de la Fundació Agbar, i en col·laboració amb la UVic, es desenvolupa la jornada "Aigua, Usos i Coneixement". L'esdeveniment busca propiciar el debat a l'entorn de l'ús eficient del recurs hídric i de l'anàlisi de la gestió de l'aigua a Catalunya.

pdf Lluís Sala: La integració de la reutilització de l’aigua en la gestió dels recursos hídrics dels municipis de la Costa Brava

Projecte SGHGEMS

Girona, 1 d'agost de 2012

El 23 de juny de 2011 l'ICRA i el CCB van signar un conveni de col·laboració per tal de contribuir a desenvolupar els objectius del projecte d’investigació “Emissions de sulfhídric i gasos d’efecte hivernacle en col·lectors mediterranis (SGHGEMS)" per al període 2011-2015 i finançat pel 7è Programa Marc de la Unió Europea. Aquest projecte té com a objectiu estudiar i controlar la producció i emissions d’aquesta mena de gasos i dur a terme la primera quantificació simultània de sulfhídric i metà en col·lectors de la xarxa de sanejament de L’Escala, on les distàncies que ha de recórrer l’aigua residual fins a arribar a l’EDAR i la seva càrrega orgànica generen aquesta mena de gasos en unes quantitats apreciables.Aquesta presentació conté un resum dels treballs realitzats durant el primer any de projecte.

pdf Oriol Gutiérrez (ICRA): Projecte “Emissions de sulfhídric i gasos d’efecte hivernacle en col·lectors mediterranis (SGHGEMS)

International Conference on Recycling and ReuseInternational Conference on Recycling and Reuse

4-6 June 2012 - İstanbul

International Conference on Recycling and Reuse 2012 in Istanbul, organized by two major universities of Turkey; Istanbul University and Bogazici University. The purpose of the symposium is to provide a platform for researchers and practitioners to exchange emerging ideas and to investigate key issues such as: integrated waste management; contaminants of concern, identification, control and treatment; health related issues; novel applications for reuse and recycling; renewable energy sources; green technologies and developing markets for recycling and reuse.

pdf Lluís Sala: Main Trends and Challenges in Water Reuse

International Conference on Water Reclamation and Reuse of Barcelona

Gallery

Opening ceremony

Conference moments and gala dinner

Technical visits

Closing ceremony

WATEReuse BARCELONA 2011

26-29 September 2011, Barcelona

International Conference on Water Reclamation and Reuse of Barcelona. 

Water reclamation and reuse is a main component of integrated management of water resources and has effectively helped in advancing self-sufficiency and reliability of water resources, particularly under water uncertainty conditions. By holding the venue, Barcelona is offering, 20 years after the inaugural International Symposium on water reclamation and reuse held in Castell Platja d’Aro, Girona, the possibility to share the significant advances made by the water reclamation and reuse community in an increasing number of applications of reclaimed water all over the world.

The Scientific Committee selected 125 outstanding papers, from the 235 submitted for review. The program also includes 9 internationally renowned keynote speakers plus 2 invited Workshops. The 4 streams running in parallel will offer an inspiring source of information and debate on pressing issues: from microbial and chemical quality to public perception, to regulations and technology validation and to research for sustainability.

Oral Presentations

pdf L. Sala, J. Sanz and D. Forestier: An approach to the analysis of the critical control points of the Costa Brava water reclamation facilities. Water Practice & Technology Vol 8 No 3-4, pp. 448-456.

pdf M. Ordeix, N. Sellarès, L. Jiménez, T. Puntí and L. Sala: Environmental assessment of several experiences of reclaimed water intakes in coastal Mediterranean creeks of Catalonia, NE of the Iberian Peninsula

Posters Displays

pdf J. Muñoz, S. Quintana, M. Díez, L. Sala, M. Agulló-Barceló, R. Casas-Mangas, J. Jofre and F. Lucena: Online measurement of redox potential for the real-time control of disinfection efficiency in water reclamation

pdf M. Marín, A. Con, L. Martínez and L. Sala: Reclaimed water quality in the distribution networks of Lloret de Mar and Tossa de Mar (Costa Brava, Girona, Spain)

Technical visits

pdf Tossa de Mar

pdf Lloret de Mar

Girona Forum for Collaborative ResearchGirona Forum for Collaborative Research

Girona, September 2011

On September 30th, 2011, CCB's headquarters hosted the meeting called "Girona Forum for Collaborative Research", in which future opportunities for a collaborative research on water reclamation and reuse were explored. The participants in the Forum were Bahman Sheikh, Amber Kuss, Mark Millan and Prof. Brent Haddad (California, USA), Prof. Waleed Zahid (Saudi Arabia), Ryujiro Tsuchihashi (Jordan/Japan), and Prof. Rafael Mujeriego, Prof. Juan Jofre and Lluís Sala (Catalonia, Spain). Below you can find the presentations from this Forum.

pdf Dr. Waleed M. Zahid: Introduction to the Prince Khalid Chair for Water Research And Water Reuse in Saudi Arabia

pdf Brent Haddad, MBA, Ph.D.: Leading issues in California Central Coast Water Sustainability

pdf Amber Kuss, William Brandt, Joshua Randall, Bridget Floyd, Abdelwahab Bourai, Michelle Newcomer, Cindy Schmidt, Dr. J.W. Skiles: Satellite-derived Groundwater Storage Estimates and Opportunities for Expanding Research in Arid Environments

pdf Lluís Sala: Leading Issues in Water Supply Sustainability in Catalonia

pdf Bahman Sheikh, PhD, PE: WateReuse Research Foundation: History, Status, Vision, & Opportunities

7th Symposium for European Freshwater Sciences7th Symposium for European Freshwater Sciences

Girona, June 27 - July 1 2011

"The SEFS7 will be held at Girona, Spain, organized by the Iberian Limnological Society (AIL) in collaboration with the Catalan Institute for Water Research (ICRA) and the University of Girona (UdG). The AIL is very pleased to host an international meeting like SEFS, and is ready to make its best to make it scientifically attractive. The Iberian Limnological Society gathers associates from many different branches of freshwater sciences, the UdG shows a wide interest on water issues, and the ICRA integrates encompassing disciplines in natural and human-driven ecosystems. "

pdf N. Sellarès, M. Ordeix, L. Jiménez, T. Puntí and L. Sala: Environmental assessment of several experiences of reclaimed water intakes in coastal Mediterranean creeks of Catalonia, NE of the Iberian Peninsula

Salon International de l'eauSalon International de l'Eau

Montpellier 25, 26 et 27 Mai 2011

"Le troisième thème présente les différents enjeux de la réutilisation des eaux de toutes origines. Scientifiques et experts, sous la forme de communications orales, exposent l'état de l'art et avancées sur les procédés de traitement ainsi que des témoignages de réutilisation de l'eau dans le monde. Ces présentations permettent d'illustrer les contraintes et les spécificités de la réutilisation des eaux comme la maitrise du risque sanitaire, l'élimination des microorganismes, des micropolluants organiques, des sels inorganiques, et l'acceptation sociale de ce type de ressource. "

pdf Lluís Sala: Integration of Water Reuse in the Management of Water Resources in Costa Brava

III Congreso Internacional SmallwatIII Congreso Internacional Smallwat

25-28 abril de 2011
Sevilla

"Con el objetivo de establecer una plataforma para la puesta al día en los avances tecnológicos, así como con el de constituirse en un espacio para el fomento de la reflexión y el estudio sobre el saneamiento en general y, muy especialmente, sobre el saneamiento y la depuración en las colectividades pequeñas y dispersas y en las áreas rurales, promovemos la celebración del 3rd International Congress Smallwat11. Wastewater in small communities. Towards the Water Framework Directive (WFD) and the Millennium Development Goals (MDG)"

Lluís Sala i Ruud Kampf: The Costa Brava approach to the Dutch concept of Waterharmonica. The Costa Brava approach to the Dutch concept of Waterharmonica - Presentació Presentació | The Costa Brava approach to the Dutch concept of Waterharmonica - Article Article

 

National Taiwan University National Taiwan University

17/11/2010
Taipei, Taiwan

"Despite the usually abundant rainfall in Taiwan, the high water demand for domestic and industrial supplies is shortening the availability of water resources. New, alternative ones have to be found and reclaimed water seems to be a sound alternative to be explored".

pdf Lluís Sala: Evolution of water reuse practices in Tossa de Mar: from environmental reuse to urban non-potable reuse

ANQUEVIII Congreso Nacional de AEDyR (Asociación Española de Desalación y Reutilización)

28 setembre - 1 octure de 2010
Barcelona

"Después de varios meses de trabajos previos, y aprobada la gestión por el Consejo de Dirección, se ha decidido realizar nuestro VIII Congreso en Barcelona, entre los días 28, 29, 30 de Septiembre y 1 de octubre.

Sin entrar en detalles que irán siendo públicos, queremos realizar algunos comentarios generales sobre las novedades que se van a apreciar en la organización. En primer lugar, destacar un acuerdo que AEDyR realizó hace ya algunos meses con ACA (Agencia Catalana del Agua) con el fin de contar con su apoyo y participación como patrocinador principal. Ello nos va a permitir hacer un Congreso más práctico, prestar especial atención a las soluciones adoptadas para solucionar el problema de la escasez de agua de forma planificada, y contar con una jornada especial más práctica."

pdf Montse Meneses, Jorgelina C. Pasqualino, Francesc Castells, Josep Flores, Raquel Céspedes, Lluís Sala, Maribel Marin: Uso de Metodología ACV para la Evaluación Ambiental de Alternativas de Reutilización de Agua

ANQUE7º Congreso internacional de la ANQUE “Ciclo integral del agua: presente y futuro" .

13-16 juny de 2010
Oviedo

"Investigadores, usuarios y gestores están empezando a asumir una idea clave para el nuevo enfoque de la gestión hídrica, la de considerar el problema de forma global, el llamado "ciclo integral del agua". Ya no cabe pensar en la captación como algo separado de la potabilización y de la depuración porque este último peldaño es, debería ser, el primer escalón de otro ciclo completo. De tal forma que el concepto de reutilización de agua se ha ampliado; si el agua se limpia suficientemente se convierte en agua regenerada que sirve para ser de nuevo utilizada, regresando al punto inicial del ciclo.

Este congreso constituirá un foro de debate e intercambio de información entre empresas, administración e instituciones públicas, centros de investigación y universidades en el cual se presentarán los últimos avances científicos y tecnológicos aplicables a la gestión sostenible de los recursos hídricos en el ciclo integral del agua."

pdf Sagristà, E., Carré, M:, Sala, L., Salvadó, V., Hidalgo, M.: Evaluation of peracetic acid for the removal of pharmaceuticals in wastewater

pdf Póster

Jornada de treball sobre el subministrament d'aigua regenerada en l'àmbit urbàJornada de treball sobre el subministrament d'aigua regenerada en l'àmbit urbà

Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Girona, 25 de febrer de 2010

Jornada de treball sobre el subministrament d'aigua regenerada en l'àmbit urbà - Parc Científic i Tecnològic de la UdGLes recents sequeres han posat de manifest de manera inequívoca la necessitat que té Catalunya de desenvolupar nous recursos d’aigua que permetin fer front no sols a determinats usos en períodes crítics, sinó també de manera habitual en períodes de normalitat, per tal de millorar la gestió realitzada fins a l’actualitat. És en aquest marc en el que se situa la regeneració i la posterior reutilització de les aigües residuals depurades, una activitat que a la Costa Brava s’inicia l’any 1989 amb el reg del Golf Mas Nou i que amb el pas dels anys ha anat creixent, tant per la millora dels tractaments com per l’increment del nombre i varietat dels usuaris. A més, en aquests moments la reutilització és una activitat considerada estratègica per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que impulsa el Programa de Reutilització d’Aigües de Catalunya (PRAC).

Una vegada atesos amb èxit els usuaris individuals amb major consum (bàsicament camps de golf, instal·lacions de Pitch & Putt i algunes zones agrícoles), el següent pas endavant i el següent repte és el del subministrament d’aigua regenerada en l’àmbit urbà per a usos no-potables a través de xarxes específiques. Lloret de Mar i Tossa de Mar tenen en servei des del maig de 2007 el que en podríem anomenar la columna vertebral de les seves respectives xarxes, mentre que Port de la Selva preveu tenir-la en servei a inicis de 2010.

Pel fet de ser un tema novedós, encara existeixen al seu voltant tota una sèrie d’incògnites per a la seva consolidació i al seu funcionament rutinari. Algunes d’aquestes incògnites poden ser solventades amb la informació generada pel CCB i l’EMACBSA durant aquests 2 anys d’explotació de les xarxes d’aigua regenerada de Lloret de Mar i de Tossa de Mar, però d’altres, com per exemple les relatives a l’encaix administratiu (concessions, permisos, tarifes, etc.) necessiten ser analitzades amb cura i definides per altres instàncies de l’Administració.

Objectiu

L’objectiu genèric d’aquesta jornada de treball és provocar l’intercanvi d’informació entre les diferents administracions i empreses implicades en la gestió de les xarxes municipals de subministrament d’aigua regenerada.

Com a objectius concrets, podríem destacar:

  1. Exposar als representants municipals els resultats obtinguts fins el moment a Lloret de Mar i a Tossa de Mar i avaluar-ne la seva significació.
  2. Conèixer els aspectes administratius, legals i financers i plans per al foment de la reutilització en l’àmbit municipal
  3. Debatre les necessitats dels ajuntaments en la futura implementació d’aquest nou subministrament

Presentacions

Innova-Med ConferenceSeminari "El Reto de la Eficiencia Económica en EDAR".

14 desembre de 2009
València

"El objetivo de esta jornada es abordar estrategias para el rediseño de EDAR basadas en propuestas tecnológicas innovadoras y económicamente viables; dar a conocer herramientas de gestión que garanticen la eficiencia en los procesos de tratamiento con el fin de minimizar los costes de operación y consumo de energía; optimizar la producción y gestión de lodos; facilitar la reutilización del efluente y potenciar la recuperación de otros recursos valiosos del agua residual. "

pdf Lluís Sala: Gestión del agua regenerada y criterios de recuperación de costes

Jornada "Aigua a la carta. Processos i tecnologies: L'adequació de la qualitat de les aigües als diferents usos".Jornada "Aigua a la carta. Processos i tecnologies: L'adequació de la qualitat de les aigües als diferents usos".

Gran Hotel Princesa Sofia
Barcelona, 19 de Novembre 2009

L’increment de la demanda d’aigua i les periòdiques sequeres que afecten a les zones de clima mediterrani han fet augmentar l’interès per la regeneració i posterior reutilització de les aigües, especialment en zones de costa, on es produeix un guany net de recurs. La principal clau per a l’èxit d’aquesta pràctica està en la consecució d’una qualitat adequada per atendre les diferents demandes, la qual cosa significa aprendre a gestionar una matèria prima variable (l’aigua depurada) per aconseguir un producte final (l’aigua regenerada) de qualitat elevada i constant. Fent abstracció de les tecnologies necessàries per a la regeneració d’aigua, veurem que substancialment es redueixen a dues, la desinfecció i la desmineralització, soles o en combinació, i acompanyades, quan cal, dels diferents tractaments de preparació previs. L’objectiu d’aquesta jornada és el d’analitzar diferents tecnologies existents per a la regeneració d’aigües i conèixer les seves possibilitats d’aplicació a escala real.

pdf Lluís Sala: Processos i tecnologies: L’adequació de la qualitat de les aigües als diferents usos

pdf Ruud Kampf and Lluis Sala: Natural processes to convert treated waste water into a usable surface water. A Dutch-Catalan cooperation

Innova-Med ConferenceInnova-Med Conference

8-9 d'octubre de 2009
Girona

"The shortage of fresh water supplies constitutes a severe problem in several regions surrounding the Mediterranean Sea and particularly in the arid and semi-arid areas of the South Mediterranean and Middle East Regions. The problems encountered in trying to achieve economic sanitation in the Mediterranean region lead to the conclusion that the success depends to a large extent on the ability to develop effective, rational and affordable strategies for sewage treatment. The partial or complete closure of water cycle is an essential part of sustainable water-resource management and wastewater treatment and re-use should be considered within the wider context of sustainable development."

pdf Lluís Sala: Water Reclamation and Reuse in Costa Brava (1989-2009): Lessons learned and practical contributions - (Presentació, 5.3Mb)

3rd Wetland Polluntat Dynamics and Control WETPOL 20093rd Wetland Polluntat Dynamics and Control WETPOL 2009

20-24 setembre de 2009
Barcelona

"The WETPOL 2009 Symposium to be held in Barcelona is a follow-up of the previous ones considering similar process-based topics on pollutant dynamics in both natural and constructed wetlands. Advances in scientific aspects related to pollutant removal processes and fate in natural wetlands and wetlands constructed for pollution control are the main objectives of this Symposium."

pdf Ruud Kampf (Waternet Amsterdam): Linking well treated waste water with nature

pdf Enric Pallarès: The Empuriabrava wastewater treatment plant and constructed wetland system

International Forum on the Legal System and Industrial Development of Wastewater Reclamation and Reuse

National Taipei University of Technology
Taipei, Taiwan, 15-16 September 2009

pdf Lluís Sala: The Spanish experience of legal system and industrial development of wastewater reclamation and reuse

The value of the Waterharmonica for WaternetWorkshop: Water Reclamation and Reuse in the 21st Century: Challenges and Opportunities"

Riyadh, 29-30 June 2009

The workshop will be held under the title "Water Reclamation and Reuse in the 21st Century: Challenges and Opportunities". The workshop, in its second edition, will focus on many topics, including sociological aspects of water and public attitudes, regulations and criteria for various uses of reclaimed water including groundwater recharge, improving water resources management through water reclamation and reuse, recycling and reuse of treated wastewater..

Organizer: Prince Khalid bin Sultan Chair for Water Research

pdf Lluís Sala: Improving Water Resources Management through Water Reclamation and Reuse

pdf Lluís Sala: Water Reclamation and Reuse - The Costa Brava Experience (1989-2009)

The value of the Waterharmonica for WaternetConferencia Nacional sobre la Reutilización del Agua

12 de maig de 2009
Universidad Politécnica de Madrid

La conferencia es un llamamiento a la puesta en común de las experiencias, los conocimientos y la investigación a nivel nacional en los campos de aplicaciones, tecnologías, calidad de las aguas, aceptación social y valoración económica.

pdf Lluís Sala: La reutilización de las aguas en el medio natural y usos recreativos

The value of the Waterharmonica for WaternetWorkshop: "The value of the Waterharmonica for Waternet"

24 d'abril de 2009
Waternet head office, Amsterdam

"On 6 February 2009 SenterNovem, an agency of the Dutch Ministry of Economic Affairs for sustainable development and innovation announced the results of the first tender “Innovation program European Water Frame Work”. This program aims on practice oriented demonstration and research projects. In this tender a large part of the approved projects is on closing the nutrient cycle in general and on Waterharmonica projects particular. To celibrate this, Waternet, the first “Watercycle company” in the Netherlands organized a workshop.

Organised by Ruud Kampf and Joost Kappelhof, Waternet, Amsterdam"

pdf Lluís Sala: Wastewater reclamation and reuse in Costa Brava (1989-2009)

pdf Lluís Sala: The Waterharmonica in Costa Brava: Empuriabrava and Aiguamolls Natural Park

XXI Jornada Aqua España / ACECMA Jornada R+D a la Costa Brava

26 de març de 2009
Sala municipal La Nau, Tossa de Mar

Organització
Consorci de la Costa Brava
Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava SA

Objectius
L’objectiu d’aquesta jornada és divulgar entre els tècnics del CCB, EMACBSA i col·laboradors habituals els principals resultats aconseguits fins el moment en les treballs de R+D realitzats recentment en l’àmbit de la Costa Brava.

Programa

Tractaments naturals

Explotació d’instal·lacions de tractament i regeneració d’aigües

Microbiologia

Gestió i control de xarxes d’aigua regenerada

XXI Jornada Aqua España / ACECMAXXI Jornada de Aqua España / ACECMA

Barcelona, 15 d'octubre de 2008

"Con esta jornada técnica pretendemos informar y transmitir aquellas experiencias pioneras realizadas en la industria a nivel de tratamientos de aguas, a la vez de ser un foro de debate e información frente a nuevos proyectos que se deban emprender de acuerdo con los criterios que marca la Administración"

Presentació

pdf Lluís Sala: Desinfección de aguas regeneradas. Reutilización del agua en la industria. Experiencias.

World Water Congress - Vienna 2008IWA World Water Congress and Exhibition

Vienna, 7-12 September 2008

The IWA World Water Congress and Exhibition will bring together 3,000 like-minded water professionals to advance their common goal of sustainable water management.

Presentació

pdf Estel Dalmau i Lluís Sala: The institutional and economic framework for water reuse on the Costa Brava.
Workshop on Desalination and Reuse Rethinking future resources Part 3 - Water reuse: How to make things happen? Marketing reclaimed water, funding water reuse projects.

Joves Agricultors i Ramaders de CatalunyaDebat: "La nova cultura de l'aigua i les conseqüències per a l'agricultura”

Mas Badia, La Tallada d'Empordà, 18 d'abril de 2008

"A dia d’avui els regants només tenen promeses per una quarta part de l’aigua que necessiten aquest estiu, a través de pous i aigua de depuradora, generant un conflicte intern innecessari per la lluita de l’aigua. Girona necessita un debat de l’aigua urgent¡¡¡"

Presentació

pdf Lluís Sala: El reg agrícola amb aigua regenerada a la Costa Brava

Joves Agricultors i Ramaders de CatalunyaWorkshop on Knowledge and Practices of Using Treated Sewage Sludge on Land

Pembroke College, Cambridge University, UK, 15-16 d'abril de 2008

"The current EU Directive on the use of sewage sludge in agriculture was agreed in 1986. It was based on the knowledge of the evaluation of the risks provided by the COST 68 programme during the early 1980’s. The directive has stood the test of nearly 30 years of operating experience. During this time, there has been considerable progress in controlling contaminants at source. Interest in the sustainable use of resources, especially phosphate, has increased. Climate change has emerged as one of the greatest threats facing the planet and global warming potential is an essential component of strategic evaluation. The EWA has decided to organise one of its renowned high focus workshops to review the current knowledge and the practices of using sewage sludge on land."

Presentació

pdf Lluís Sala: Costa Brava Water Agency’s sludge use programme

Workshop Internacional: “Agua, energía y cambio climático”Workshop Internacional: “Agua, energía y cambio climático”

València 29, 30 i 31 d'octubre de 2007

"En este seminario se pretende poner de manifiesto el enorme gasto de energía que comporta utilizar correctamente el agua, incluyendo el tratamiento necesario para devolverle su calidad inicial, porque en cada etapa del ciclo el gasto energético es muy importante. Y, sin embargo, éste pasa desapercibido, oscurecido en gran medida por las grandes inversiones que requieren las obras hidráulicas y, sobre todo, porque el gasto energético se diluye en una infinidad de usuarios. Este seminario tiene por objetivo proporcionar una visión holística del problema para poder abordarlo con éxito."

Presentació

pdf Lluís Sala: Balances energéticos del ciclo del agua y experiencias de reutilización planificada en municipios de la Costa Brava

Seminario “Introducción a la reutilización de aguas depuradas y exposición de casos prácticos” Seminari “Introducción a la reutilización de aguas depuradas y exposición de casos prácticos”

En el marc del projecte AQUAMAC II, el Cabildo de Lanzarote en col·laboració amb l'Instituto Tecnológico de Canarias (ITC, SA) han organitzat, els dies 17 i 18 de octubre de 2007, el Seminari “Introducción a la reutilización de aguas depuradas y exposición de casos prácticos”. Aquest acte forma part dels objectius principals del projecte “Evaluación y desarrollo del aprovechamiento de las aguas residuales tratadas en la Macaronesia”.

pdf Manel Serra y Lluís Sala: Regeneración y reutilización de aguas en la Costa Brava: Criterios prácticos de organización y gestión
pdf Presentació [5.3Mb]


Simposi científic sobre gestió i conservació de llacunes temporànies mediterrànies6th Conference on Wastewater Reclamation and Reuse for Sustainability

October 9-12, 2007, Antwerp, Belgium

Articles

pdf L. Sala, A. Angelakis and V. Lazarova: Good practice examples in Southern Europe. Workshop: European experience and priorities: The initiative of the EU-MED Water Directors. Antwerp, Belgium, 9 October 2007

pdf G. Borràs, M. Soler and L. Sala: Summary of data concerning the quality of the reclaimed water produced at the Blanes Reclamation Plant (Costa Brava, Girona, Catalonia).
pdf Presentació [2.3Mb]

pdf L. Sala and S. Romero de Tejada: Use of reclaimed water in the recreation and restoration of aquatic ecosystems: practical experience in the Costa Brava region (Girona, Spain).
pdf Presentació [9.4Mb]

pdf M. Montemayor, A. Costan, F. Lucena, J. Jofre, J. Muñoz, E. Dalmau, R. Mujeriego and L. Sala: The combined performance of UV light and chlorine during reclaimed water disinfection
pdf Presentació [1.3Mb]

pdf A. Costan, M. Montemayor, F. Lucena, J. Jofre, J. Muñoz, S. Quintana and L. Sala: Microbiological water quality improvement from reclaimed water discharges into Ridaura River (Costa Brava, Girona, Spain)
pdf Presentació [8.6Mb]

Pòsters

pdf J. Muñoz and L. Sala: Environmental criteria for alternative nutrient removal in treated wastewater. (Best poster award of the conference)
pdf Article

pdf R.Kampf, L.Sala, H. Van der Geest, A.Romani, J.Comas, T.Claassen, S.Gerbens, R.Neef, W.Menkveld: Biological filtration of treated wastewater by Daphnia: An alternative for techincal filtration, or an addition?
pdf
Article
pdf Presentació

pdf L.Sala, T.Claassen, R.Kampf, J.Sala, D.Boix, H.Van der Geest: Trophic webs from discharges: Nature enhancement through the waterharmonica concept
pdf Article

Simposi científic sobre gestió i conservació de llacunes temporànies mediterràniesSimposi científic sobre gestió i conservació de llacunes temporànies mediterrànies

que s'emmarca en el Projecte LIFE Natura de “Restauració dels ambients aquàtics de Porqueres i de Banyoles”, celebrat a Banyoles els dies 19, 20 i 21 de març de 2007, i organitzat pel Consorci de l’Estany i la Universitat de Girona, amb la col·laboració de la Institució Catalana d’Història Natural.

pdf Lluís Sala (CCB): L'ús de l'aigua regenerada en la recreació i restauració de sistemes aquàtics.
pdf Presentació [13Mb]

III Jornada Interna sobre Regeneració i Reutilització d'Aigües a la Costa Brava: La desinfecció de l’aigua regenerada

Lloret de Mar, 9 de març de 2007III Jornada Interna sobre Regeneració i Reutilització d'Aigües a la Costa Brava: La desinfecció de l’aigua regenerada

pdf Josep Maria Caus (EMACBSA): Presentació de l’Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava
pdf Carmelo Llorente (Teqma SA): El concepte de dosi en el dimensionat dels equips UV per a la regeneració d’aigües: criteris de validació.
pdf Eduard Gràcia (Trojan España, SL): La dosi “bioassaig” versus la dosi mitjana
pdf Joan Jofre (Universitat de Barcelona): Microbiologia de les aigües superficials, residuals i de boca
pdf Francisco Lucena (Universitat de Barcelona), Montserrat Soler (EMACBSA) i Lluís Sala (CCB): Acció combinada d’agents desinfectants en l’EDAR de Blanes

II Congreso sobre Restauración de Ríos y Humedales

Tarragona, 23-25 de gener de 2007

pdf Lluís Sala (CCB) i Sergi Romero (PNAE): El uso del agua regenerada en la recreación y restauración de ecosistemas acuáticos: la experiencia práctica en la Costa Brava
pdf Presentació de la ponència

Jornada sobre la gestió local sostenible de l'aigua, CILMA

Girona, 15 de desembre de 2006

pdf Manel Serra (CCB): La tarifa d'abastament: Objectius, estructura i evolució

Jornada: La gestió integral de l’aigua a les comarques gironines

Girona, 22 de març de 2006

pdf Manel Serra (CCB): L’abastament, la depuració i la reutilització a la Costa Brava

Jornades Tècniques La integració de l’aigua regenerada en la gestió dels recursos: El paper dinamitzador del territori

Jornades Tècniques La integració de l’aigua regenerada en la gestió dels recursos: El paper dinamitzador del territoriLloret de Mar, 19 i 20 d’octubre de 2005

Podeu consultar totes les ponències i presentacions en format PDF a la pàgina específica per aquestes Jornades Tècniques.

International Conference on Ecological Restoration

September 12-18, Zaragoza, Spain

pdf M. Ordeix, J. Sala, D. Boix, J. Couso and L. Sala: The Role of Integrated Water Resources Management in the Restoration of Mediterranean Temporary Streams in the Costa Brava, Catalonia, NE Spain

Jornada: L'aigua a Catalunya: l'estat de la qüestió

Universitat de Girona, 19 de maig de 2005

pdf Manel Serra (CCB): Potencial i necessitats d’aigua a les comarques gironines

pdf Lluís Sala (CCB): Regeneració d'aigües

Jornada de treball sobre la utilització d'aigua regenerada per al reg de camps de golf i d'espais verds.

Mas Badia, La Tallada d’Empordà. 18 de Novembre de 2004

Jornada de treball sobre la utilització d'aigua regenerada per al reg de camps de golf i d'espais verds. pdf Jordi Salvia i Francesc Domingo (Àrea de Conreus Extensius IRTA –EEA Mas Badia): Fertilització nitrogenada i lixiviació de nitrats en els sòls de l'Empordà

pdf Lluís Sala (CCB): El marc de gestió del subministrament d'aigua regenerada als camps de golf de la Costa Brava

pdf Benjamí Ferrer (Club de Golf Costa Brava): L’aigua regenerada i la gestió agronòmica del Club de Golf Costa Brava

pdf Félix Fernández (Golf Serres de Pals): La gestió de l'aigua regenerada al Golf Serres de Pals

pdf Lluís Ciurana (Royal Verd Service): Club de Golf Masia Bach: L'aigua regenerada i la gestió agronòmica

pdf Octavi Creus (Club de Golf Llavaneres): La Gestió Tècnica i Administrativa d'un Projecte de Reutilització en l' Empresa Privada

pdf David Batallé (Pitch & Putt Fornells): Mesures constructives al PGA Golf de Catalunya i el projecte pioner del Pitch & Putt Fornells

pdf Xavier Millet (Consultor): La gestió de camps de golf en funció de l’aigua golf en funció de l’aigua utilitzada

pdf Carme Biel, Mireia Llobet, Jaume Casadesús, Rafael Mujeriego, Robert Savé (IRTA, UPC): Efecte sobre la qualitat de la vegetació de l'ús d'aigua regenerada per al reg de zones verdes

1a Jornada Interna de Reutilització a la Costa Brava

Lloret de Mar, 23 de gener de 2003

1a Jornada Interna de Reutilització a la Costa Bravapdf Lluís Sala (CCB): Presentació de la Jornada

pdf Sònia Costa Plana (UPC): Les anàlisis microbiològiques de l'aigua regenerada en l'àmbit del CCB: aspectes pràctics.

pdf Marc Carré (SEARSA): Regeneració d'aigúes a la zona nord. Any 2002

pdf Josep Ferrer (SEARSA): Costa Brava zona centre I

pdf Jordi Muñoz (SEARSA): Regeneració d'aigües a la zona centre II. Any 2002.

pdf Maribel Marín (Netaigua-Passavant U.T.E.): Tractaments terciaris zona Costa Brava sud.

pdf Montse Soler (Netaigua-Passavant U.T.E.): Estació de tractament terciari de l'EDAR de Blanes

pdf Carmelo Llorente (Teqma): Projecte de demostració de l’aplicabilitat de les tecnologies de membrana en la regeneració de les aigües residuals tractades.

© 2019 Consorci Costa Brava · Pl. Josep Pla, 4 3r 1a · 17001 Girona · Tel. +34 972 201 467 Fax +34 972 222 726 info@ccbgi.org · e.FACT
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació ·

Avís legal Política de protecció de dades